Bent u op zoek naar bronzen beelden?

Bent u op zoek naar bronzen beelden?

Bronzen beelden zijn op het moment vrij populair. Wat nou precies wel of geen kunst is, is iets waar nog wel eens controverse over ontstaat. Toch zullen de meeste mensen het wel eens zijn dat bronzen beelden kunst zijn. Deze vorm van kunst is dan ook in menig achter- en voortuin terug te vinden. Bent u van plan om zelf een bronzen beeld aan te schaffen? Dan heeft u veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen abstracte en realistische beelden. Als u over de aanschaf van bronzen beelden nadenkt, is het verstandig om u goed in de mogelijkheden te verdiepen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een beeld aanschaft waar u nog lang plezier van zal hebben.

Abstract of realistisch?

Terwijl de een vooral abstracte kunst mooi vindt, is de ander weer een liefhebber van realistische kunst. Abstracte beelden zijn een vorm van kunst waarbij de kunstenaar geen moeite heeft gedaan om de werkelijkheid af te beelden. In dit geval wordt er bijvoorbeeld geen mens of voorwerp afgebeeld. Abstracte kunst draait helemaal om de vorm, kleuren en lijnen. In het geval van een bronzen beeld gaat het voornamelijk om de vorm.

Bij realistische bronzen beelden is er juist wel naar gestreefd om de werkelijkheid af te beelden. Deze beelden hebben bijvoorbeeld de vorm van voorwerpen, mensen of dieren. Overigens zijn er ook kunstwerken die zich hier een beetje tussenin bevinden. 

Waar plaatst u de bronzen beelden?

Bronzen beelden zijn vooral populair in de tuin. Hier is doorgaans namelijk meer ruimte voor een grote bronzen beelden. Bovendien kan het brons goed tegen de verschillende weersomstandigheden. Toch kunt u ook prima een bronzen beeldje voor in de woonkamer aanschaffen. Beelden van brons zijn immers ook in kleinere formaten te verkrijgen. Een klein bronzen beeldje kan een mooie blikvanger zijn binnen een modern interieur.

Hoe worden bronzen beelden vervaardigd?

Brons is een legering en bestaat voor 10 tot 30% uit tin. Het overige gedeelte bestaat uit koper. Om een bronzen beeld te produceren wordt het brons in een mal gegoten. Betekent dit dat de beelden op grote schaal geproduceerd worden? Nee, brons gieten blijft namelijk een kunst. Een kunstenaar zal eerst een schets maken, om op basis daarvan een wassen model te maken. Dit wassen model wordt in een gipsmal gedrukt. Hierna moet het was uit dit model verwijderd worden. Dit gebeurt door de gipsmal in een oven te verhitten. Daarna kan de mal pas gebruikt worden. Het brons wordt op een temperatuur van meer dan 1100 graden in de mal gegoten. Zodra het brons hard geworden is, wordt het uit de mal geslagen en kan de kunstenaar het beeld afwerken.

Aan wat voor prijs kunt u denken?

Een beeld van brons kopen, kan met vrijwel ieder budget. Koopt u een klein beeldje? Dan heeft u aan €50 in veel gevallen al voldoende. Als u een groot beeld voor in de tuin koopt, bent u echter al snel een stuk duurder uit. Uiteraard is de prijs van verschillende factoren afhankelijk, waaronder formaat, vorm en door wie het beeld gemaakt is.

 

Reacties zijn gesloten.